Open Data

Het Gemeentearchief Barneveld start met het beschikbaar stellen van Open Data. Ge├»nteresseerden kunnen deze data vrij en zonder kosten (her)gebruiken.
Door data open te stellen bevordert het Gemeentearchief de toegankelijkheid en de beschikbaarheid van de archieven en collecties.

Open Data van de Gemeente Barneveld vallen onder Creative Commons Nederland. De beschikbare datasets vindt u hieronder, met daarbij de licentie die van toepassing is.

Deze dataset bestaat uit gegevens van de diverse registers voor de Nationale Militie van de gemeenten Barneveld, Voorthuizen en Garderen. De dataset bestaat uit metadata (zonder afbeeldingen) en bevat de volgende informatie: archiefnummer, titel van archief, archiefvormer, voornaam, tussenvoegsel, achternaam, geboorteplaats en geboortedatum.
Meer over de militieregisters is te lezen op onze pagina Nationale Militie.

Bron

Auteur

Gemeentearchief Barneveld

Licentie

Deze dataset bestaat uit metadata (zonder afbeeldingen) en valt onder CC0licentie. Bronvermelding stellen wij altijd op prijs. Een correcte bron- en licentievermelding bevat de volgende elementen: Gemeentearchief Barneveld, archief 001 "Ambtsbestuur, mairie Barneveld, mairie Garderen en mairie Voorthuizen 1625-1818" en archief 002 "Gemeentebestuur Barneveld 1818-1947"