Studiezaal
De studiezaal kunt u op afspraak bezoeken, op dinsdag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur of tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken om de studiezaal te bezoeken? Stuur dan een reactie naar het gemeentearchief(Verwijst naar een externe website). Geeft u daarbij aan wanneer u wilt komen en vermeldt bij voorkeur ook uw onderzoeksdoel. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden door te nemen.
Wanneer u een afspraak heeft gemaakt om de studiezaal te bezoeken, vragen wij u om uiterlijk twee dagen tevoren aan te geven welke stukken u wilt inzien. Tijdens uw bezoek kunnen wij nog nieuwe stukken lichten.
- jassen en tassen mogen niet mee naar de studiezaal. Deze kunt u opbergen in een gratis kluisje;
- bij uw eerste bezoek aan de studiezaal maken we samen met u een digitale bezoekerskaart aan;
- u mag niet meer dan één fiche tegelijk uit de bak halen. Na raadpleging meteen weer terugzetten op de juiste plaats, waarna u het volgende fiche kunt pakken;
- als u stukken wilt fotograferen, vraag dan van tevoren aan de studiezaalambtenaar of dit toegestaan is. Doet u het in ieder geval zonder flits;
- voor de raadpleging van microfiches en microfilms kunt u gebruik maken van de aanwezige apparatuur. Wilt u een microfilm raadplegen, laat die dan door de archiefmedewerker in de reader-printer spoelen;
- u mag maximaal vier archiefstukken per keer opvragen;
- gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan in de studiezaal. Deze staan op “stil”. Mocht u willen telefoneren, doet u dit dan buiten de studiezaal;
- een bezoek aan de studiezaal en inzage van stukken is gratis. Voor sommige diensten moet u betalen. Meer informatie vindt u in ons tarievenoverzicht.
Als u een bezoek komt brengen aan de studiezaal, meldt u zich bij de receptie in de hal van het gemeentehuis.
Via onze website kunt u al veel informatie, inventarissen en gedigitaliseerde stukken inzien. In de studiezaal staan computers waarvan u gebruik kunt maken bij uw onderzoek. Als u uw eigen laptop mee hebt gebracht, kunt u gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van de gemeente.
In de handbibliotheek vindt u basiswerken over de geschiedenis van Barneveld en omgeving. Tevens zijn hier de nodige naslagwerken die u helpen bij het ontcijferen van archiefdocumenten. Ook de bibliotheek van de Vereniging Veluwse Geslachten is in te zien op onze studiezaal.
Het Gemeentearchief Barneveld is een openbare instelling waar iedereen kosteloos onderzoek kan komen doen in de aanwezige archieven en collecties. In principe zijn alle overheidsarchieven na 20 jaar openbaar: ze kunnen zonder beperkingen worden ingezien door wie dat maar wil.
Het kan voorkomen, dat er beperkingen zijn aan de openbaarheid. Dit geldt voor zowel overheidsarchieven als particuliere archieven.
Wilt u toch inzage in een archief dat niet openbaar is, neemt u dan contact met ons op via gemeentearchief@barneveld.nl(Verwijst naar een e-mailadres) of via ons online contactformulier.(Verwijst naar een externe website)
Digitale bestanden van afbeeldingen of archiefstukken | Gratis. Opnieuw scannen van foto's (op hogere resolutie) valt onder werkzaamheden |
Werkzaamheden, verricht door het gemeentearchief, per kwartier | € 16,75 met een starttarief van € 33,50 |
Tarieven gemeentearchief Barneveld gebaseerd op de Regeling tarieven Rijksarchiefbescheiden, hierbij rekening houdend met de Wet Hergebruik Overheidsinformatie. |