Foto’s en kaarten

Bent u op zoek naar een oude foto of ansichtkaart van uw straat, of van dorpsbeelden uit het verleden? Misschien bent u wel nieuwsgierig naar de wapenschilden van adellijke Veluwse families of wilt u weten wat voor kleren mensen vroeger droegen. In de digitale collecties op ons portaal Archieval kunt u zoeken in meer dan 60.000 afbeeldingen uit de collecties van Gemeentearchief Barneveld en Gemeentearchief Ede.

Afbeeldingen bestellen

U kunt vanuit de digitale collecties kopieën bestellen van de afbeeldingen uit de Beeldbank. Is bij de beschrijving van een foto aangegeven dat de auteursrechthebbende nabestellingen wil afhandelen? Neemt u dan zelf contact op met de auteursrechthebbende; deze handelt de bestelling daarna voor u af.

Wij voeren de bestelling binnen een week uit. Als wij verwachten dat het langer gaat duren, nemen wij vooraf contact met u op. Heeft u de foto’s snel nodig? Belt u dan, nadat u de bestelling geplaatst heeft, met telefoonnummer 14 0342 (Barneveld) of 14 0318 (Ede).
Als u de bestelling plaatst, ontvangt u automatisch bericht over de bestelling. Afhankelijk van de foto's die u besteld hebt, krijgt u een email van het gemeentearchief Barneveld of het gemeentearchief Ede.

Afbeeldingen downloaden

Foto's waarvan het auteursrecht toebehoort aan het Gemeentearchief Barneveld of het Gemeentearchief Ede, of waarvan het auteursrecht verlopen is, zijn direct te downloaden op Archieval.