Tentoonstelling burgemeesters

Van 16 maart tot en met 16 juni kunt u in het het Museum Nairac een tentoonstelling bezoeken over twee bijzondere Barneveldse burgemeesters.

Carel August Nairac en Anne Willem Jacob Joost van Nagell waren beiden ruim 40 jaar lang burgemeester in Barneveld. Beiden hebben veel betekend voor de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van de zogenoemde Nortonpompen onder leiding van burgemeester Nairac, waardoor er schoon drinkwater beschikbaar kwam voor de inwoners. Of aan de aanleg van de spoorlijn Ede-Nijkerk, oftewel de Kippenlijn, waar burgemeester Van Nagell een belangrijke bijdrage aan leverde.

De tentoonstelling vertelt uitgebreid over deze twee heren aan de hand van vele foto's, voorwerpen en archiefstukken. Deze archiefstukken verdienen het daglicht maar zien dit zelden vanwege de kwetsbaarheid van de stukken. Een vruchtbare samenwerking tussen Museum Nairac en Gemeentearchief Barneveld maakt het in deze tentoonstelling mogelijk een kijkje te nemen in de keuken van de geschiedenis van Barneveld en haar bijzondere burgemeesters.

Meer valt te lezen op de website van Museum Nairac.