Inventaris Gemeentebestuur online

Gedeelte van notulen van de eerste Raadsvergadering van de gemeente Barneveld

Het archief van het Gemeentebestuur vormt de basis van het gemeentearchief. In 1818 werden de gemeenten Barneveld, Garderen en Voorthuizen samengevoegd tot één gemeente Barneveld. Het archief over de jaren 1818 tot en met 1947 is nu volledig geïnventariseerd en online te doorzoeken via ons portaal Archieval.

Het archief bevat alle oude administratieve handelingen van de gemeente. Onderzoekers en geïnteresseerden kunnen de archiefstukken raadplegen op de studiezaal van het gemeentearchief. Hiermee is het archief van het gemeentebestuur tot 1990 nu beschikbaar voor raadpleging.

Op verzoek digitaliseren wij voor u stukken uit het archief. U leest meer over deze dienst op de pagina "Digitaliseren op verzoek".